in , ,

СЕ ЧУВСТВУВАТЕ ДЕПРИМИРАНО? – ОВИЕ АКТИВНОСТИ ЌЕ ВИ ГО ВРАТАТ ДОБРОТО РАЗПОЛОЖЕНИЕ

Ова се само дел од активностите кои можат да ви го вратат еланот и доброто расположение, верувајте ни дека ќе се чувствувате многу подобро и ќе имате повеќе енергија.

Особите кои доживеале некое трауматично искуство често престануваат да прават активности во кои обично уживаат. Постојат многубројни причини поради кои некој би престанал да ги прави нештата кои ги сака. Некои тоа го прават поради тоа што се безволни и тажни, некои поради тоа што некој животен концепт им се променил, трети затоа што немаат друштво за тие активности. Но кога ќе престанете да ги правите нештата во кои уживате само ќе ја влошите додатно состојбата, ќе изгубите енергија и ќе се чувствувате уште потажно. Поради тоа за да ја застанеме негативната спирала, треба да се оттргнете и да се присилите на активностите кои некогаш сте ги сакале.

Ова се само дел од активностите кои можат да ви го вратат еланот и доброто расположение, верувајте ни дека ќе се чувствувате многу подобро и ќе имате повеќе енергија.

~Прошетка во паркот
~Излет
~Свирење на музички инструмент
~Танцување
~Шопинг
~Читање книги
~Сложување сложувалка
~Печење колачи
~Посета на зоолошка градина
~Фотографирање
~Возење велосипед, пливање, теретана..
~Посета на кино или театар
~Посета на музеј
~Испробување на нови фризури
~Шиење
~Кафе во градина
~Медитација
~Гледање на смешни youtube видеа
~Посета на уметничка галерија
~Утринско трчање
~Ручек со пријателите
~Кампување
~Риболов
~Играње со домашните миленици
~Чистење на домот
~Топла купка
~Преуредување на собата
~Гледање стари албуми
~Волонтирање
~Собирање на нешта (школки, монети.. )

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

НАВИКИ КОИ ГИ ПРАКТИКУВАТЕ НО СЕРИОЗНО И ШТЕТАТ НА ВАШАТА КОЖА

(ФОТО) ПАНТАЛОНИТЕ СО РАМЕН КРОЈ СЕ ЗАДОЛЖИТЕЛНО МОДНО ПАРЧЕ – А ОВА ЛЕТО СЕ ТОТАЛНО ‘ИН’