Италија: Нуркачи спасија кит заплеткан во рибарска мрежа


По интервенција на крајбрежната стража во Италија спасен е кит заплеткан во рибарска мрежа.

Китот бил ослободен на брегот на островот Липари, северно од Сицилија. На нуркачите им биле потребни два часа за да ја исечат мрежата и да го ослободат китот.

Извор: kajgana.com

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *