in , ,

Што ќе се случи во вашиот организам ако ги замените сите пијалаци со вода?

Водата е единствениот пијалак кој му е потребен на вашиот организам. Ова уште еднаш го потврди и тренерот Крис Бејли кој одлучи да истражи што ќе се случи во неговото тело доколку 30 дена пие само вода, а се откаже од другите пијалаци.

Внесувате помалку калории

Шолја чај со малку шеќер содржи околу 150 калории, кафе со млеко содржи 250 калории, а половина литар сок околу 300 калории. На крајот од овој експеримент, Бејли имал 2 кг помалку, а не направил никакви промени во исхраната.

Помал апетит

Шеќерот кој се содржи во различни пијалаци ја зголемува количината на шеќерот во крвта, а по наглото опаѓање се јавува чувството на глад.

Подобра концентрација и помалку главоболки

Кога не пиете доволно вода, телото не е доволно хидрирано, па ќе почувствувате главоболка, умор и намалена концентрација.

Помали трошоци

Сите други пијалаци се поскапи од водата.

Подобро варање на храната и почиста кожа

Истражувањето покажа дека ако наутро испиете околу половина литар вода, побрзо ќе се расоните и ќе потрошите повеќе калории. Бејли истакна дека забележал и промени на кожата во текот на овој експеримент.

Извор: М.С

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

БРАВО!! Брозовиќ помогна на девојче од Македонија!

Се породи Леа Од Дома Со Леа, и веднаш пристигнаа честитки од Македонските твитерџии