in ,

Одлична вест за секоја жена: Чоколадото ги брише брчките

Нутриционистите ни ја даваат причината зошто треба секојдневно да уживаме во ова слатко задоволство.

Еве зошто чоколадата треба да ја имаме во секој момент во нашиот дом: чоколадата го спречува стареењето на кожата!

Чоколадата содржи голема количина на тамин, состојка која е важна за да се спречи штетното влијание на UV зраците.

Чоколадата е богата и со антиоксиданси, кои се важни за здравјето на кожата. Тие се моќни борци против рак на кожата.

Кога се одрекувате од уживањето во совршениот вкус на чоколадата, тогаш го доведувате организмот во опасност затоа што отпорноста од штетните сончеви зраци е сведена на нула.

Извор: курир.мк

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Идеја за појадок: Лепчиња со кашкавал

Оптичка илузија: Гледајте 25 секунди во сијалицата на сликата и откријте што ќе се случи