in , ,

Паричната помош од 14.500 денари на владата ја подели естрадата: За едни – „ситниш“, за други – „бакшиш“!

Владата деновиве на седница донесе уредба со законска сила за финансиска поддршка на естрадата за време на вонредна состојба, за уредување на условите, начинот и постапката за доделување финансиска поддршка на естрадните уметници погодени од здравствено-економската криза предизвикана од коронавирусот, за месеците април и мај 2020 година.

Предмет на финансиска поддршка е исплатата на финансиски средства за споменатите месеци во месечен нето-износ од 14.500 денари. За исполнување на критериумите за користење на оваа финансиската поддршка ќе одлучува посебна комисија во која ќе членуваат истакнати естрадни уметници. Тоа е она што Владата го понуди, а естрадните уметници ги подели… И тоа уште во старат, на се’ уште недоделени пари!

Повеќе од натписот ќе најдете на наредниот линк: Паричната помош од 14.500 денари на владата ја подели естрадата

Извор: vistina.com.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

(ФОТО) ОВА Е ВРВОТ НА СЛАТКОСТА – ПРЕСЛАТКИ ЦРНИ МАЧИЊА КОИ ЌЕ ДЕФИНИТИВНО ГИ СОПИРААТ СИТЕ СУЕВЕРИЈА

Млеко, кафе, чоколадо: Кои намирници не треба да ги комбинирате со лекови?