in ,

Состојбата на паркот кај железен парк

Паркот на железен мост беше многу убав и среден но, со текот на времето и негрижата на граѓаните и иституциите кои се одговорни за екологијата, денес паркот е во ужасна состојба. Иако е во центарот на градот кај железен мост тој е заборавен од одговорните (Дервен). Можеби има многу зеленило кое треба да се среди во градот, сепак и овој парк заслужува внимание. На сликите гледате дека е со висока треба и има змии. Страшно е да се шета иако е во непосредна близина на Вардар. Секојдневно има и деца кој што играат и шетаат во паркот. Навистина е опасно. Се надеваме дека овој проблем брзо ќе се реши. Сакаме чист и уреден парк

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

„Медена земја” го отвори Фестивалот на документарен филм во Словенија

Пијте какао за подобра меморија