in ,

Пијте какао за подобра меморија

Секојдневната употреба на какао ја подобрува меморијата.

Во експериментот учествувале доброволци на различна возраст кои во тек на месец дена требало да пијат какао секојдневно.

Во почетокот и на крајот на експериментот експертите го скенирале мозокот на испитаниците. Тие биле поделени на три групи, во првата се оние што пиеле какао со 500 мг флавоноиди, во втората 250 и во третата група оние што воопшто не консумирале.

На крајот се докажува дека какаото има важна улога во подобрување на меморијата, а тоа се должи токму на флавоноидите кои ги има во какаото и кои го штитат мозокот од замор и ја подобруваат неговата функција.

Извор: Курир.мк

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Состојбата на паркот кај железен парк

Новиот настан PlayStation 5 е утре – што може да очекуваме?