in ,

ЕВЕ ЗОШТО ТРЕБА ДА НОСИТЕ ОБЛЕКА ВО БЕЛА БОЈА

Еве каква среќа донесува облеката во бела боја..

Јогата на свесноста се нарекува ‘кундалини’ јога и им помага на луѓето да ги совладаат сопствените граници.
Кундалини е санскритски израз за енергија која се протега во вид на змија по должината на ‘рбетот и таа енергија започнува да се движи во текот на вежбањето на овој вид на јога.

Во кундалини праксата се носи бела боја затоа што таа се смета за боја која рефлектира светлина, која со самото тоа ја впиваме и ние.
Запомнете дека нашата енергија, како и гардеробата, издишува одредена вибрација која притоа ја испраќаме во универзумот.

Целта е нормализација на енергетските текови низ спој од динамични асани, музика, медитација и мантри.

Носејќи бела боја, ќе помогнете во слободниот проток на кундалини енергијата затоа што бела боја ја имобилизира јавната свест, чистотата на умот и телото, еднаквоста и спознанието.

Интересно е тоа што гардеробата во бела боја од природни материјали, спрема кундалини учењето, ја штити нашата аура затоа што белата боја ја синтетизира енергијата кај сите чакри.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ЛАВАНДА – БИЛКА КОЈА ПОМАГА ПРИ ОПАЃАЊЕТО НА КОСАТА И ДАВА БУЈНОСТ И ВОЛУМЕН

СОНУВАЧИ, ВЕЧНИ ДЕЦА, ОДЛИЧНИ КОМУНИКАТОРИ – ТОА СЕ ЕДИНСТВЕНИТЕ БЛИЗНАЦИ