Диви кози на Водно… само што овие не блеат, туку музицираат и пеат! (ФОТО)


Коронавирусот за жал, се’ уште царува, речиси секоја втора професија е принудена да мирува! Многу дејности се ставени „во лер“ и чекаат подобри денови да тргнат од „паркингот“, каде пандемијата принудно ги „паркираше“, на одредено време.

Во меѓувреме, додека поголемиот дел од луѓето се повлекоа во своите прибежишта за да се заштитат од опасниот „невидлив непријател“, она што е повеќе од видливо е дека природата се разбуди. нејзиниот главен „непријател“ е во „дефанзива“, па таа сос ета своја сила тргна во офанзива, во обнова на своите ресурси, кои ние луѓето свесно или несвесно, слчучајно или намерно се’ повеќе и ги уништуваме.

Делфини во Венеција, китови во Јадранот, мечки на автопат, ретки птици по езерата, срни по викендичките… се само некои од многуте забележани, дотогаш невообичаени појави. Најновата и овде кај нас во македонската престолнина или попточно нејзината најблиска околина.

За повеќе кликнете на наредниот линк: Диви кози на Водно… само што овие не блеат, туку музицираат и пеат! (ФОТО)

Извор: vistina.com.mk

Previous Се враќа Тони Монтана, „Scarface“ ќе добие римејк
Next Ново истражување конечно ја реши дилемата: Дали хируршките маски штитат од коронавирус?