Даде 100 долари на бездомник, а потоа го следеше: НЕМА ДА ВЕРУВАТЕ ЗА ШТО ГИ ПОТОРШИЛ ПАРИТЕ! (ВИДЕО)


Познатиот Јутубер, Џош Палер Лин, сакаше да види што ќе се случи ако тој даде на бездомник 100 долари. Поточно, за што ќе се потрошат тие пари. Џош се приближил до бездомникот на автопатот во Лос Анџелес и му дал 100 долари, на што тој бил толку изненаден што го гушнал.

После тоа, Џош се оддалечил и решил да го снима со скриена камера, за да види како ќе ги потроши тие пари. Многумина мислеа, кога го видоа како влегува во продавницата, дека ќе купи алкохол. Сепак, бездомникот, чие вистинско име е Томас, купил многу храна и го споделил со други бездомници. Џош потоа повторно му пријде и разговараше за неговиот живот.

Наводно, Томас немал среќа во последно време. Тој поднесе оставка на работа за да се грижи за своите болни родители, кои починаа набргу. По нивната смрт, тој го изгубил правото на станот во кој живееле и останал на улица, без денар. Набргу по објавувањето на ова видео, Џош беше затрпан со пораки од луѓе кои би сакале да донираат пари и да му помогнат на Томас. Досега се собрани над 27.000 американски долари.

Извор: beograd.in

Previous Изолацијата го смени Ристе Ристески- како ви се допаѓа со ваков изглед? (фото)
Next Особено горда: Честитките не престануваат да пристигнуваат на адреса кај Елена Ристеска (фото)

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *