in ,

(ФОТО) МАГИЧНА ПРОЛЕТ ВО ЈАПОНИЈА – ТАМУ КАДЕ ШТО ЦРЕШОВИТЕ ЦВЕТОВИ СОЗДАВААТ БАЈКА

0

Погледнете како изгледа Јапонија во овие денови на пандемија, фотографиите ќе ви го одземат здивот

Црешовиот цвет е еден од симболите на јапонската култура и ја претставува убавината, будењето и минливоста. Цветањето на црешовите цветови токму во овој период се случува низ цела Јапонија а пејсажите кои ги создаваат го одземаат здивот. Прават да се чувствувате како да се наоѓате во некој бајковит свет и баш поради тоа пролетта помината во овие краеви е најубавиот период од годината.

Овој розов цвет кој јапонците го нарекуваат сакура кога ќе расцвета го означува врвот на јапонскиот календар и почетокот на пролетта.

Деновиве и покрај тоа што владее пандемијата на коронавирусот, прекрасниот раскош на овие цветови ги измами жителите на јапонија да излезат од своите домови и да му се возхитуваат на нивната убавина.

Видите ги сликите на наредниот линк: МАГИЧНА ПРОЛЕТ ВО ЈАПОНИЈА

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Женски имиња кои привлекуваат богатство и среќа

10 ВИДЕОИГРИ ВО КОИ ВИЕ ИГРАТЕ КАКО ЗОМБИ