in ,

ИЛЈАДНИЦИ ФЛАМИНГОСИ ГО ПРЕТВОРИЈА МУМБАЈ ВО РОЗОВ ГРАД ДОДЕКА ЛУЃЕТО СЕ ВО КАРАНТИН

0

Додека луѓето седат во карантин чекајќи го крајот на коронавирусот, животните „владеат“ со светот. Бевме сведоци на желки во Флорида, лавови во Јужна Африка и сега фламингоси во Мумбај.

Миграцијата на фламингосите оваа година е за 25% поголема од минатата година. Околу 150.000 фламингоси пристигнале во Мумбај поради хранат додека луѓето се затворени.

Главна причина за големиот број на фламингоси е карантинот кој им овозможува на овие птици мир, без нарушување во нивниот обид да ја добијат храната и живеалиштето кое им е потребно.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Супер изведба во Бугарија во едно нивно шоу на песната на Тоше Проески

СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 1. МАЈ 2020 ГОДИНА