in , , ,

(ВИДЕО) СЕ СЕЌАВАТЕ ЛИ? – ОВА БЕА НАЈПОПУЛАРНИТЕ НАЧИНИ НА ТАНЦУВАЊЕ ОВАА ДЕЦЕНИЈА

Gangnam, Seoul, South Korea. 2012. PSY and dancers. Gangnam Style (©YG, Universal Republic) is a single by South Korean rapper PSY released in July 2012. The video which has gone viral on the internet was filmed in the Gangnam district of Seoul. Psy and dancers perform a comical horse-riding dance. July 2012. Captioned 1 September 2012., Image: 142977190, License: Rights-managed, Restrictions: RESTRICTED RIGHTS Supplied by LMK Media. Editorial Only. LMK Media is not the copyright owner of these Film or TV stills but provides a service only for recognised media outlets ., Model Release: no, Credit line: Supplied by LMK Media / Landmark / Profimedia

Ова беа виралните видеа на кои сиот свет танцуваше изминатата деценија

Последните десет години беа плодно тло за „виралната“ култура. Со развивањето на мобилните телефони и социјалните мрежи имавме прилика секоја година да сведочиме на нов вирален хит.Тоа неретко беа откачени начини на танцување произлезени од музичките спотови кои ги мотивираа луѓето ширум светот да ги интерпретираат тие танцувања и да ги објавуваат на социјалните мрежи.

Едни од нив беа “Gangnam Style”, “Harlem Shake”..

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

СРЕЌЕН ВИКЕНД ХОРОСКОП ЗА 25-26 АПРИЛ 2020 ГОДИНА

25 уметници оддаваат почит кон Џин Деич, илустраторот на Том и Џери и Попај