in ,

ПОЧИНА ЏИН ДАЈЧ, АНИМАТОРОТ И РЕЖИСЕР НА ЛЕГЕНДАРНИТЕ ЦРТАНИ ФИЛМОВИ „ТОМ И ЏЕРИ“ И „ПОПАЈ“

На 95 – годишна возраст почина Џин Дајч, аниматорот и режисерот на цртаните филмови „Том и Џери“ и „Попај“. Додека растевме, честопати нашите мајки секогаш ни велеа: „Јади го спанаќот за да бидеш силен како Попај!“

Легендарниот аниматор Џин Дајч исто така е режисер на 13 епизоди на цртаниот филм „Том и Џери“.

https://youtu.be/_CEFuasbtDQ

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ОВА Е ПОЛУБРАТОТ НА МАРИЈА ШЕРИФОВИЌ: СЕ ЗАНИМАВАШЕ СО ПЕЕЊЕ, БЕШЕ УЧЕСНИК ВО РИЈАЛИТИ, А ЕВЕ ШТО ПРАВИ ДЕНЕС

Grand Theft Auto се враќа подобра од кога било