in , , ,

Снимиле китови во Јадранското море: Погледнете ја прекрасната глетка

Томислав Цопиќ и Марин Ножина доживеале прекрасна глетка на карпа на Јадранското море, а ја снимиле и со мобилните телефони.

Имено, тие снимиле китови како пливаат, пишува B92. 

“Денес во околу 11 часот за време на риболов видов китови. Тогаш бевме некаде на околу три наутички милји од шибенската Рогозница”, рекол помладиот сплиќанец Марин Ножина за “Dalmatinski portal”.

Како што вели, реакцијата била сензационална, бидејќи никогаш не видел китови во живо, а уште помалку на толку мала оддалеченост.

“Кога китот излегува од море, личи на шлепер. Дури тогаш сфатив колку сме ние луѓето мали”, додал Ножина.

Извор: tocka.com.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Хороскопски знаци кои тешко поднесуваат раскинување

Цеца и Анастасија со песна се потсетија на вчерашниот роденден на Аркан: Сопругата му пееше нему, а ќерката сподели уникатна снимка каде Аркан и пее на Цеца (ВИДЕО)