in ,

ФОТО: „Мојата жена мрази кога работам од дома“, Банкси ја открива својата најнова работа на Инстаграм

Замислете да бидете неостварлив гуруа за улична уметност и одеднаш да се фаќате во зафатот на глобалното исклучување. Да, зборуваме Банкси. И тој, исто како и третина од глобалното население, останува дома.

Но, додека урбаните простори и бетонските платна веќе не се опција, уметникот најде домашна алтернатива за да ја покаже својата неспорна вештина. И бањата не звучи како најинспиративно место на почетокот, но овој човек докажува дека не е така. На 15 април Банкси објави неколку слики на кои се гледаат стаорци насликани како расипуваат во бањата на наводниот уметник, како да нема утре. Насловот на неговиот пост на Инстаграм, кој се допадна 1,7 милиони пати, гласи: „Мојата жена мрази кога работам од дома“. Мислам, не лично, но јас ја чувствувам.

И покрај појавата на коронавирус, уметноста на Банкси сè уште преовладува. „Артнет њуз“ објави дека британскиот уметник оствари неверојатни 1,4 милиони американски долари во продажбата преку Интернет, хостирано на сервисот Сотби, докажувајќи дека луѓето ќе купат Банкси под какви било околности. Конечната цена на продажба ја надмина проценката од 839K на 1,2 милиони американски долари. Изненадувачки, или поточно не, 47% од купувачите беа нови за Сотби и 30% од понудувачите беа стари под 40 години.

Најскапата работа на Банкси, продадена до денес, беше масовната слика на парламентот наречена Девол парламент. Се продаваше за неверојатни 12 милиони американски долари на Сотби, што ја надмина високата проценка од 2,47 милиони американски долари за скоро пет пати. Артнет известува дека смеата, навидум претставувајќи радост и неверување, се рашири низ целата соба за време на битката за наддавање околу 13 минути.

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Зошто вашите козметички производи немаат дејство како првиот ден?

Интернет сервис кој дава по некоја игра добра бесплатно, Epic Games