in

Ние ја споивме класичната уметност со COVID-19 PSA за да ја направиме уметноста на карантинот

0

Денес, во светот се појавува нов напредок на уметноста, и сите тие се поврзани со вас-знаете-што. Се создава нова музика, стрипови, графика, дури и филмови за коронавирус и не изгледа дека ќе престане во скоро време. Се чини дека карантинот создал барем еден позитивен несакан ефект, дека креативноста на човештвото се чини дека е на високо ниво. И ние се обидовме со тоа.

За време на тековната пандемија на коронавирус, многу луѓе сè уште ги игнорираат основните правила на карантин и лична безбедност. Можеме да кажеме дека можноста да се зачува печатот на карантин е еден вид уметност. Ова е начинот на кој агенцијата Лоома се појави со идејата за социјална кампања „Уметност на карантин“. Класичните уметнички дела добиваат нов изглед и учат како да се запре ширењето на COVID-19 и да останат безбедни. Како дел од глобалната кампања #FlattenTheCurve, ние имаме за цел да ја споделиме оваа порака и да престанеме со ширењето на вирусот.

Останете дома, останете здрави!

Сликите видите ги на следниот линк: Ние ја споивме класичната уметност со CAID-19 PSA за да ја направиме уметноста на карантинот

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

(ВИДЕО) МАГИЧНО ШАРЕНИ ВЕЛИГДЕНСКИ ЈАЈЦА – ЕДНОСТАВНА ТЕХНИКА КОЈА ЌЕ ВЕ ВООДУШЕВИ

На Цеца карантинот не и паѓа толку тешко: Пејачката веќе има искуство со куќниот притвор уште од 2011. година, па открива што и дава сила да истрае (ФОТО)