Posts in category

ЉУБОВ И СЕКС


Многумина во секојдневието отвораат хороскоп и ги читаат предвидувањата на астролозите за тековниот ден, месец, година. Еден астролог го привлекува вниманието со своите фејсбук објави за поставеноста на ѕведите, планетите и како тие влијаат на нас.

0 138

Во врската треба да инвестирате. За вашата врска да успее мора секој ден да работите напорно и да покажувате знаци на внимание. Кај здравите врски, партнерите не чекаат посебна прилика да ја покажат својата благодарност, љубов и наклонетост, туку искрено уживаат во правењето убави работи еден за друг без посебна причина.

0 52

Понекогаш мажите се љубоморни на многу чудни нешта. Дали се сложувате? Вашите другарки Само набљудувајте како се менува изразот на неговото лице секогаш кога ќе му кажете дека вечерва имате забава со другарките. Научниците многу пати докажале дека мажите се љубоморни на пријателките на жените. Колегата од работа Особено на мажи (па дури и кога …

0 127

Постои контроверзност во врска со тоа дали љубовта на прв поглед навистина постои, тоа трае долго време. Судејќи според најновите ставови на многу психолози, ако сте помислиле дека сте се заљубиле на прв поглед, грешите, бидејќи таква љубов навистина не постои!

0 65

Направено е ново истражување кое објаснува зошто се чувстуваме лошо по некое време поминато во апстиненција од секс. Направени се 2 долгорочни истражувања- во едното учествувале 96 пара, а во другото 118.

0 122

Првиот состанок секогаш предизвикува малку паника и возбуда. Изборот на облека која ќе ја носите може да биде многу тежок. Сепак, има неколку комбинации кои можете да ги изберете во зависност од впечатокот кој сакате да го оставите.

0 64

Мажите се плашат од интелигентни жени, покажува ново психолошко истражување на Економскиот факултет во Варшава, спроведено над 500 студенти кои прифатиле да учествуваат на така наречени „брзи состаноци“. Целта на научниците била можноста да се предвиди дали на една личност би ѝ се допаднал некој во зависност од интелигенцијата или физичките одлики.

0 58

Границата помеѓу вообичаениот сексуален нагон и зависноста од секс за некои луѓе можеби е нејасна, но во суштина станува збор за две потполно различни нешта. Додека едната е природна и здрава емоција, другата може штетно да влијае врз вашето ментално и физичко здравје.

0 71

Иако многумина велат дека е тешко да се разберат жените, има и ситуации кога тоа е можно! Според тврдењата, можно е мажот да препознае ситуација во која жената покажува дека е заинтересирана за секс. Говорот на нејзинотот тело може да ви открие дали таа е желна да се впушти во секс со вас.

0 211

Жените и тоа како фантазираат за секс и тоа многу почесто отколку што можете да замислите. Повеќето, најверојатно, ќе кажат дека воопшто не размислуваа за секс што, всушност, е една голема лага. Новото истражување покажало дека жените на секс помислуваат 18 пати дневно.

0 116