Posts in category

БИЗНИС


Сопственик на лото ливче од Велика Британија го освои џекпотот на „Евромилион“, со што стана најбогат Британец добитник на лото. Како што пренесуваат британските медиуми, ако се работи за една личност, тогаш тој ќе стане побогат и од најбогатите славни личности во Велика Британија. Меѓу нив се споменуваат Сер Том Џонс, младиот пејач Ед Шеран, …

0 60

Владата го утврди текстот на предлог-законот за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на плата со кој ќе се овозможи уплата на придонеси од Буџетот, во име и сметка на работниците кај работодавачите од приватниот сектор.

0 81

Во швајцарските приватни банки во последно време има се поголем број на богати клиенти од Велика Британија, кои неодамна го пренесуваат својот имот во странство за да го избегнат хаотичниот брегзит, но и можни повисоки даноци во случај на изборна победа на лабуристите. „Бројот на сметки отворени од Велика Британија се зголеми тројно во последните …

0 54

Кога се збори за некое работно место дека е добро, обично се мисли на тоа дека работата е добро платена. Но, дали ако работата е добро платена, а сепак е здодевна, стресна или со лоши услови за работа, таа сепак заслужува да се нарече „добра“? Сепак, третина од целиот ден ја поминуваме на работното место, …

0 51

Продажбата на пиво во Германија падна на 4,6 милијарди литри во првата половина од годинава, што е рекордна бројка, соопшти денес Федералниот завод за статистика. Производителите на пиво веруваат дека падот на продажбата од 2,7 проценти во однос на истиот период минатата година е резултат

0 52

Автомобилите на електричен погон сега се мал дел од пазарот, но во блиска иднина тоа значително ќе се промени, тврдат аналитичари на БНЕФ (Bloomberg New Energy Finance) и според нив до 2040 година околу 57 отсто од новопродадените автомобили ќе бидат со електричен погон. Истото важи како за патнички така и за лесни комерцијални возила.

0 53

Сезоната во Хрватска е сериозно загрозена поради недостиг на работна сила. Хрватската задруга за туризам и Хрватската задруга на работодавачи испратиле барање за итно зголемување на квотите во туризмот до Министерството за труд и до Министерството за туризам.

0 99

Во сончевите предели на Неготино, во близина на селото Долни Дисан од неодамна работи нова винарија. Лозовите насади веќе неколку години жедно растат и созреваат до вистинската модро црвена боја, бојата на интензивното црвено вино оплеменето од осончаното македонско виногорје. Тука, подзатскриена меѓу насадите што ја опкружуваа, од 2011 година работи словенечката семејна винарија

0 76

Извршниот директор на „Тесла“, Илон Маск, на настан за инвеститори најави дека очекува компанијата да работи со роботакси-возила в година. Возилата што комплетно самостојно ќе управуваат ќе се натпреваруваат со сервисите како „Убер“ и „Лифт“.

0 54

Во ова видео Леа ви објаснува колку е потребно да работите кога работите од дома. Сето тоа погледнете го во ова видео:

0 94