Posts in category

МИСТЕРИИ


Се смета дека ресурсите како енергијата, водата и кислородот се достапни на Марс, но одржливо снабдување со храна, веќе долго се смета за непремостива препрека. Населувањето на Марс се ближи до реалноста, а стратегијата за преживување на луѓето на Црвената планета подразбира исхрана која вклучува инсекти.

0 49

Научниците забележале црна дупка 100 пати поголема од масата на Сонцето, што е толку голема што не треба да постои. Двапати поголемa д она што претходно се сметаше дека е можно, црната дупка е откриена со помош на детектори за гравитациони бранови ЛИГО и „Вирго“ на Европската опсерваторија за гравитација.

0 88

Скриено на планинините Тјан Шан во Казахстан се наоѓа езерото Каинди. Настанало по земјотрес кој се случил во 1911 година и претставува едно од најнеобичните езера на планетава. Овој земјотрес предизвикал големи одрони и на тој начин се создала голема дупка во земјата. Последователно,

0 153

Девојки од Шкотска поминале одлична вечер на едно езеро, а станаа хит на социјалните мрежи, откако на фотографиите кои ги објавиле забележале уште една непозната личност.

0 239

Интензивна светлина над центарот на Лос Анџелес ги збуни граѓаните и ја исплаши јавноста.

0 102

Жителите на Оман и Обединетите Арапски Емирати беа збунети кога на небото забележаа чудна дупка.

0 180

Еден корисник на Јутјуб забележа таинствена структура долга 100 метри која се гледа од мразот и ги објави снимките од своето откритие во текот на викендот.

0 127

Во историјата, изработката на огледала била премногу скапа бидејќи, наместо од обично стакло, се изработувало од ретки материјали како вулканско стакло,

0 175

Нашите сакани кои починале често ни се појавуваат во соништата. Често, затоа што многу ни недостасуваат, но некогаш тие соништа носат многу подлабока порака.

0 533

Масоните се една од најтаинствените и најконтроверзните религиозни групи во светот. Постојат со векови, а ако веруваме на нивните тврдења, во тајност постоеле уште многу одамна.

0 142