Posts in category

НАУКА


Не е важно како изгледаат вашите односи во моментов. Дали сте во долгогодишно несогласување, имате различни перспективи за животот или различни интереси – гените и искуствата од детството едноставно ќе се манифестираат. Новите истражувања ви го откриваат моментот кога најчесто започнува овој процес.

0 109

Во светот има околу 37 милиони луѓе кои живеат со ХИВ, а најновата студија објавена во „Комуникации за природа“ може да биде особено корисна за нив. Научниците открија дека ХИВ вирусот може да се искорени целосно кај некои заразени глувци со употреба на технологија за менување на гени, наречена CRISPR преку лек за бавно ослободување …

0 57

Плачењето не влијае на нивото на хормонот на стрес, но влијае телото да се смири така што го забавува дишењето и ги регулира отчукувањата на срцето. Најновото истражување, објавено во списанието Emotion, најдобро покажува како плачењето влијае на нашето тело. „Се заинтересиравме за оваа тема за подобро да разбереме на кои начини плачењето му помага …

0 80

Можете ли да замислите оброк без леб? Без оглед на тоа каков е вашиот одговор на ова прашање, ова би можело да ве интересира. Во случај некогаш навистина да се одлучите од својата исхрана да го исфрлите лебот, односно јаглехидратите, ќе ви се случи ова, пишува Yahoo Health.

0 108

Жените и тоа како фантазираат за секс и тоа многу почесто отколку што можете да замислите. Повеќето, најверојатно, ќе кажат дека воопшто не размислуваа за секс што, всушност, е една голема лага. Новото истражување покажало дека жените на секс помислуваат 18 пати дневно.

0 120

Има голем број анкети и истражувања за големината на пенисот, а поради тоа се занемаруваат други интересни и зачудувачки факти, кои сигурно повеќе ќе ве интересираат од големината и дебелината. 1. Зошто некои пениси имаат коска? Пенисот е репродуктивен оган што не се наоѓа само кај цицачите и луѓето, туку и кај црвите и инсектите. …

0 251

Во животот имаме три големи љубови, а секоја од нив има одредена улога, тврдат психолозите. Но, она што ни се случува во мозокот кога се заљубуваме, како хемиски процес, е секогаш исто.

0 104

Ако во текот на овие убави денови вие се чувствувате мрзливо, нервозно и сте незадоволни од себе и на целиот свет, може несвесно да сте под влијание на негативна енергија, односно, токсични луѓе. 

0 95

Машките бради се модерни и објективно фитинг за многумина. Но, тие исто така имаат валкана тајна.

0 66

Се смета дека луѓето кои имаат кафени очи поседуваат необична моќ, за која ни самите не се свесни.

0 99