Posts in category

ЖИВОТИНСКО ЦАРСТВО


Љубителите на животни дефинитивно претставуваат подруг вид од обичните луѓе. Нивните реакции кога ќе видат слатки животни се бесценети и за нив претставуваат невидена среќа. Канадската илустраторка Бини е една од нив, таа за себе вели дека обожава миленичиња и своето време најповеќе го поминува во нивно друштво.

0 59

Чад Морис бил на одмор со своето семејство во Тенеси, кога неговите родители одеднаш почнале да врескаат по него за да излезе надвор. Тој истрчал панично од викендицата и не можел да си верува на очите што гледа.

0 124

Во табелата е прикажана основната програма за вакцинација и заштита од внатрешни паразити кај кучињата. Проследете ја и обратетесе кај нас.

0 68

Деликвентска мечка насилно влегла во паркиран автомобил во Колорадо и успеала да извози 30 метри по надолнина пред да го удри возилото во дрво и да исчезне без трага, пренесува РТ. Инцидентот се случил минатиот четврток.

0 106

Истражувањето на 256 напади на кучиња со смртни последици ја покажува “лошата вистина” која укажува на тоа дека причината за нападот е човечкото однесување, кое не може да се регулира со закон. Кучињата не се опасни! За се почестите напади виновни се неодговорните сопственици.

0 154

На снимката е дадено како куче го тегне детето за фунстанчето и не му дозволува да влева о водата за да не се натопи или удави. Ова е уште еден доказ дека кучињата се паметни и интелигентни животни. Сето тоа погледнете го во ова ВИДЕО…

0 78

Сите бегаат од змијите а тој направи дури селфи со кобрата како стои исправена и гледа кон него. Се чудам на храброста што ја има овој човек кој што успеа да се слика со кобрата за што немам доволно информацији дали потоа го има нападнато или го каснато. Погледнете ја сликата испод…

0 89

Уште една принова во скопската зоолошка градина!  Лаки е првото бебе елен лопатар годинава, а во соопштението на зоолошката велат дека „Лаки е малечок дечко кој сака да ја истражува околината и да трча со останатите елени.“

0 55

Кога ќе ја пронајдете работата која ве исполнува, тогаш таа прераснува во задоволство, а не обврска. Тина Мицковска освен што е портпарол на ЗОО Скопје, таа е голем љубител на животните, се грижи за нив и секојдневно им дава многу љубов и внимание. За нејзините активности околу Зоолошката градина во Скопје, дружењето со многубројните животни, …

0 62

Ова се животни кој по природа се од дивината кој не се за миленилиња, а овие луѓе успеа да ги припитомат. Овие луѓе имаат много голема доверба во нив и се понашаат спрема како да се работи за обилен миленик. Сето тоа погледнете го во ова видео.

0 179