ЉУБОВ И СЕКС

ЗОШТО БАКНЕЖОТ ВО ЧЕЛО Е ТОЛКУ ПОСЕБЕН?

Симболиката на бакнежот во чело и зошто тој е толку посебен и моќен

Бакнежот во чело е толку сладок и симпатичен и предизвикува да се чувствувате сакано и заштитено. Челото е таму каде што се наоѓа третото око. Кога некого бакнете во чело, всушност го бакнувате неговото трето око. Има многу повеќе значење и корист во овој бакнеж отколку што си мислите.

За разлика од бакнежот во усни или образи, бакнежот во чело е многу поинтимент затоа што допирате до „центарот“ на личноста.
Третото око е портал во длабочината на нашето битие и може да не одведе до нашиот дух. Претставува будење и се наоѓа токму во средината помеѓу веѓите, тоа е невидлива присутност која е тука со нас уште од мигот кога сме се родите и продолжува да постои дури и откако душата ќе го напушти телото.

Бакнежот во третото око предизвикува чувство на просветување на вашата длабочина.
Тој исто така влијае на пинеалната жлезда а исто така и на хипофизата. Овој гест поттикнува ослободување мелатонин, хормон кој помага домро да се одмарате ноќе. Секој пат кога некој ќе ве бакне во чето, ќе спиете подлабоко и поопуштено. Покрај тоа тој ви дава чувство на сигурност и среќа.

Бакнувајте ги своите најмили во челот и ќе почувствувате како позитивната енергија тече од вас во нивната душа, земајќи ги нивните грижи и лечејќи ги од стресот и вознемиреноста.

Извор: srekja.mk

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Hey there!

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

Processing files…

Close
Close