НОВОСТИСВЕТ

Бидете спремни, не очекува снежно невереме на Балканот

Снегот, кој паѓаше пред 4 дена интензивно на Копаоник, придружуван од силен ветер, достигна висина од седумдесет сантиметри. Патот од Бржеш до Копаоник минуваше низ колона возила и сообраќајот се забавуваше. Повеќе од 200 луѓе беа заробени во Рудну, во близина на Краjeево. Поради маглата, видливоста е намалена на 100 метри и невремето, кој дуваше, ја надминува брзината од седумдесет километри на час, создаваше снежни врнежи и предизвикуваше проблеми за патниците и возачите кои има многу бидејќи гостите во тој момент се префрлуваа во скијачкиот центар. Екипи на зимската служба Крушевац патот беа на терен, работеа на расчистување, а некои возачи беа заглавени поради неподготвеноста на некои возачи кои го започнаа патувањето без зимска опрема. Повеќето проблеми се наоѓаа на патот Рудница – Копаоник, во викенд населбата, каде отстранувањето на снегот беше исклучително тешко заради паркираните автомобили. Според РТС, повеќе од 200 луѓе беа или некој од нив можеби се уште заробени во Рудно на Голија, од кои многумина се одморачи. Дуваше силен ветер, а снежната површина достигнуваше висина од еден метар, а патот што води од Рудн до автопатот Ибар беше завеан со снег.

Извор: fazon.info

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Hey there!

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

Processing files…

Close
Close