НОВОСТИСВЕТ
Trending

Неверојатно судење во Германија: 8-месечно бебе мора да му го плати долгот од 13.000 евра на својот дедо

Во германскиот град Цвикау му се суди на 8-месечно бебе поради наследен долг од 13.000 евра.

Девојчето Мила го наследило долгот од својот дедо и може да биде осудено да ги плати договорот за мобилен телефон и претплатата за спортскиот канал „Скај“.

Целиот случај почнал во 2018 година кога починал дедото на Мила, Рони, а мајката на девојчето, Софи Рајнолд (19), била во шестиот месец од бременоста. Таа и нејзиното тогашно момче, таткото на девојчето, одбиле да ги платат долговите бидејќи немале доволно приходи.

Но, кога се родила Мила, следувал шок. Бебето добило покана од судот. Мила, според законот, го наследила долгот што се побарувал по судски пат./Makfax

Извор: centar.mk

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Hey there!

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

Processing files…

Close
Close