ВЕЛЕСНОВОСТИ

Велешките таксисти ја качија цената на возењето

Советот на Општина Велес нема донесено одлука за повисока цена на такси услугите- информираат од локалната власт

Такси компаниите од Велес од почетокот на месецот возат по повисока цена. Наместо 40 денари старт, новата е 50 денари, додека километар останува 20 денари.  За оваа нивна одлука, патниците беа информирани преку фејсбук.  Но иако обврска е  новата цена да биде одобрена од Советот на Општина Велес, тоа овој пат не е случај.

Советот на Општина Велес нема донесено одлука за повисока цена на такси услугите.  Затоа надлежната инспекција е на терен.  Барањето на таксистите  ќе се најде на следната седница, откако еднаш претходно го повлекоа – информираа од локалната власт.  Патниците изненадени од покачувањето.

Досега до мотелите на езеро Младост цената беше 150 денари, сега е 200, колку што е со дивите таксисти до Скопје. Сите покачуваат, па и таксистите. Но ќе треба да внимаваат и на условите во автомобилите   – велат велешани.

Претставникот на легалните таксисти, Тони Јосифов, не одговори зошто возат со повисока цена, без одлука на Советот, од истата институција, од која бараат да ги заштити од нелегалните возачи.

Нас ни е одобрени 25 денари за километар а возиме за 20 денари. Одете видете каква гужва е во три попладне, кога ги земаме децата од училиштето Блаже Конески – беше одговорот на Јосифов.

Цената на градскиот превоз и натаму е 25 денари за возење.

Извор: tirekovmirece.com

ВМЕТНИ РЕАКЦИЈА
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Hey there!

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

Processing files…

Close
Close