in

Како да разликувате настинка од алергија?

Кивање, течење на носот, црвени очи се само некои од симптомите.

“Тестови за кожата не треба да се изведуваат кога пациентот е под симптоми, бидејќи им се дава одредена концентрација на алергени со кои организмот веќе се бори во воздухот”, вели алергологот Мирјана Богиќ.

Ако се сомневате дека пациентот има проблем со алергии, најдобро е да се третираат симптомите, а кога ќе помине сезоната на поленот, од крајот на октомври до крајот на февруари, треба да се направат тестови за да се видат резултатите.

Кога имаме вирусна настинка имаме зголемена температура, не болат коските, киваме, имаме суви очи, а и сува кашлица.

Алеријата пак, нема температура и таа болка во коските ја чувствуваме само во одредено време, кога станува збор за поленот, вели Мирјана.

Извор: espresoo.mk

loading...

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

loading...

ДОМА СО ЛЕА: Не си за работа од дома ако…

Дневен хороскоп, (16 Април, 2019)