in , ,

Научник затвори октопод во тегла – За она што следи нема да им верувате на своите очи! Видео)

Хоботица е октопод од семејството на главоносачите. Има 8 пипци со кои може да достигне должина и до 3 метри. Хоботивата е важен жител на морското дно каде живее на карпестите брегови и поголем дел од времето го поминува во дупки или во пукнатините од карпите во плитките води.

Во наредното видео можете да ја видите реакцијата на еден октопод кој се најдве во затворен сад.

Извор: exclusive.mk

loading...

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

loading...

БЕЗДОМНИК ЗГРИЖУВА БЕЗДОМНИ ДЕЦА ВО ШТИП

Прочитајте што ви порачува астрологијата денес (11 Април, 2019)