Што ќе се случи со вашиот организам ако секој ден јадете суво грозје


Сувото грозје е многу здраво за нашиот организам. Ова суво овошје е многу здраво и хранливо. Во продолжение погледнете неколку здравствени придовки ако го конзумирате секојдневно во умерени количини:

– го чисти организмот
– го чува срцето
– ги топи масните наслаги
– спречува воспалителни процеси
– ја подобрува работата на метаболизмот
– помага кај артритис и реума
– ја подобрува работата на бубрезите и белите дробови
– спречува создавање на камен во бубрезите
– помага кај бронхитис и кашлица
– го подобрува памтењето
– го успорува стареењето
– го подобрува сонот

Извор: centar.mk

loading...
Previous 13 популарни митови во кои некои од нас сè уште веруваат
Next Татко го погребал живо своето бебе поради израсток на главата

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *