ЗДРАВЈЕ

ЧЕСТО СЕ ОСЕЌАТЕ ПОСПАНИ? Ова е знак за болест на мозокот!

Ако често се осеќате поспани, дури и ако претходната вечер добро сте се наспале, обавезно треба да се обратите кај лекар, бидејќи овој симптом, може да укажува на опасна болест. 

Поспаноста е природна појава, но понекогаш може да биде и знак дека во телото се развива опасна болест. Истражувањата покажуваат дека пациентите кои боледуваат од карцином – рак, многу често имаат чувство на поспаност. Особено треба да бидете внимателни доколку овој симптом е пропратен со константни и неподносливи главоболки.

Исто така, за туморите на мозокот, симптомите се: проблем со видот или говорот, мачнини и повраќања, како и парализа на едната страна на телото.

Поспаноста немора да биде сигнал за оваа покварена болест, но сепак секако мора да направите одередени анализи и испитувања. Доколку снимката на главата биде уредна, важно е да направите анализи кај невролог.

Извор: exclusive.mk

ВМЕТНИ РЕАКЦИЈА
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Hey there!

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

Processing files…

Close
Close