МИСТЕРИИ

Знаете ли зошто скршено огледало ви носи седум години несреќа?

Во историјата, изработката на огледала била премногу скапа бидејќи, наместо од обично стакло, се изработувало од ретки материјали како вулканско стакло, па го имале само богатите семејства.

Но, дури и неговата вредност не ја поттикнала приказната за седум години несреќа со која ќе морате да се соочите ако го скршите.

Главните виновници за едно од најпопуларните верувања на сите времиња се венецијанските мајстори од 15 и 16 век кои не сакале да ја откријат тајната на својот занает, но биле и упорни во подигнувањето на вредноста на својата работа.

Но, дури и старите Римјани имале теорија според која огледалото ја фаќа душата па ако го скршите вашата душа ќе остане расцепкана во парчињата и ќе бидат потребни седум години како би се обновила.

Извор: centar.mk

ВМЕТНИ РЕАКЦИЈА
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Hey there!

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

Processing files…

Close
Close