Филмот Стакло се најде и во третиот викенд на прво место


Филмот Стакло се најде и во третиот викенд на прво место со заработка од 9,5 милиони американски долари. Својата пемиера го имаше документарниот филм They Shall Not Grow Old кој со заработка од 2,4 милиони долари и се најде на 10 место и акцијониот трилер Miss Bala кој со заработка од 3,6 милиони долари се најде на 3 место. Погледнете ја целостната топ 10 листа испод:

 

1.Glass

Викенд заработка: $9,535,000

Жанр: Трилер

Улоги: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James McAvoy, Sarah Paulson

Режија:  M. Night Shyamalan

Дистрибуција: Universal 

Трејлер: Glass

 

 

2. The Upside

Викенд заработка: $8,850,000

Жанр: Комедија

УлогиBryan Cranston, Kevin Hart, Nicole Kidman

Режија: Neil Burger

Дистрибуција: STX Entertainment

Трејлер: The Upside

 

 

3. Miss Bala

Викенд заработка: $6,700,000

Жанр: Акцијонен Трилер

Улоги: Gina Rodriguez, Ismael Cruz Cordova, Anthony Mackie

Режија:  Catherine Hardwicke

Дистрибуција: Sony / Columbia

Трејлер: Miss Bala

 

 

4Aquaman

Викенд заработка: $4,785,000

Жанр: Акција и Авантура

Улоги: Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe

Режија:  James Wan

Дистрибуција: Warner Bros

Трејлер: Aquaman 

 

 

5. Spider-Man: Into The Spider-Verse

Викенд заработка: $4,410,000

Жанр: Анимација

Улоги: Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld

Режија: Bob Persichetti, Peter Ramsey

Дистрибуција: Sony / Columbia

Трејлер: Spider-Man: Into The Spider-Verse

 

 

6. Green Book

Викенд заработка: $4,317,000

Жанр: Комедија

Улоги: Viggo Mortensen, Mahershala Ali

Режија: Peter Farrelly

Дистрибуција: Universal

Трејлер: Green Book

 

 

7. The Kid Who Would be King

Викенд заработка: $4,200,000

Жанр: Фантазија

Улоги:  Rebecca Ferguson, Patrick Stewart

Режија: Joe Cornish

Дистрибуција: Fox 

Трејлер: The Kid Who Would be King

 

 

8. A Dog’s Way Home

Викенд заработка: $5,225,000

Жанр: Семејна Авантура

Улоги: Kimi Alexander, Farrah Aviva, Chris Bauer

Режија: Charles Martin Smith

Дистрибуција: Sony / Columbia

Трејлер: A Dog’s Way Home

 

 

9Escape Room

Викенд заработка: $2,405,000

Жанр: Хорор

Улоги: Deborah Ann Woll, Tyler Labine

Режија: Adam Robitel

Дистрибуција: Sony / Columbia

Трејлер: Escape Room

 

 

10. They Shall Not Grow Old

Викенд заработка: $2,405,000

Жанр: Документарен

Улоги:  Нема

Режија: Peter Jackson

Дистрибуција: Warner Bros

Трејлер: They Shall Not Grow Old

loading...
Previous Неделна доза на Хороскоп (04 Февруари - 10 Февруари, 2019)
Next Холивудски ѕвезди чиј изглед докажува дека годините се само бројка!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *