ДЕЦА И СЕМЕЈСТВОМИСТЕРИИ

Ако човек со ваков опис ви влезе дома по Нова Година ќе имате среќа…

Постојат разни новогодишни верувања, па покрај црвените парчиња од гардеробата, за кои сите знаат, важно е кој прв ви влегува во домот по Нова година.

Се верува дека тоа треба да биде висок и згоден маж кој не доаѓа со празни раце.

Она што е уште поважно, е да не изнесувате ништо од домот бидејќи тоа претставува лоша среќа.

Бидете внимателни и немојте ништо да скршите во домот, немој да работите никакви домашни работи, особено да перете алишта, бидејќи со тоа ја перете среќата.

Јадете леќа која се смета за среќна храна, затоа што има иста форма како и паричките.

Новата година означува нов почеток, па затоа во многу земји постојат верувања дека ако направите одредени работи оваа ноќ, ќе може да влијаете на судбината во текот на наредната година.

Едно такво верување е да ставите 12 ливчиња со 12 желби испишани на секое од нив под перницата. Наредното утро извадете три ливчиња, се верува дека оние желби кои ќе ги извлечете ќе ви се исполнат во текот на годината.

Друго новогодишно верување е да ставите 4 карти со ликот на крал под перницата и да преспиете. Наредното утро извлечете една карта, ако извлечете крал лист, тоа значи дека вашиот избраник ќе биде постар.

Ако е крал детелина, тоа значи дека ќе има брак зад себе. Ако е крал срце означува некој помлад од вас , а а ко пак е крал баклава тогаш тоа ќе биде некој што го познавате.

Извор: vistina.com.mk

ВМЕТНИ РЕАКЦИЈА
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Hey there!

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

Processing files…

Close
Close