НАУКА

Мистериозноста и тајната на законот за привлекување која малкумина од луѓето ја знаат!!!

Мистериозноста и тајната на законот за привлечноста на луѓето кој малкумина го знаат!!!

Верување, свесност, неверојатност…

Сме се запрашале ли некогаш, дали сме свесни за силата која ја поседуваме ние самите???

Дозволете да ви кажам нешто битно.

Веруваме дека се што ни се случува неочекувано, непредвидливо и далеку од реалноста на нашите очекувања, сметаме дека тоа е чиста случајност, судбина или па можеби среќен момент со кој не наградува животот.

Но дали некогаш сме се запрашале дека тоа е показател колку сме ограничени во нашите гледишта и размислувања, дека веруваме во сите освен во себе, сметаме дека тоа е последица од сосема други фактори и влијанија.

Верувајте во себе во својата моќ и ке видите дека креаторите на нашиот живот сме исклучиво самите ние!

Дали знаете дека мозочната активност во левата хемисвера е главен и одговорен „уредник“ за создавање на позитивни емоции???

На универзитетот во Висконсин, светски познатиот невропсихијатар Ричард Дејвидсон спровел неверојатен експеримент. Експериментот бил изведен врз 8 монаси будисти чии мозоци биле истражени додека тие се фокусирале на одредени чувства (радост, среќа и сочувство). Резултатите ги надминале очекувањата на научниците.

Мозочната активност во левата хемисвера е главен и одговорен создавање на позитивни емоции, таа ја надминала активноста на десната хемисвера, која е одговорна за негативните емоции. ( Тоа досега не било забележано при проучувањето на обичната ментала активност).

Гледајќи ги прикажаните резултати можеме да дојдеме до еден и единствен заклучок.

Како што можеме да ја промениме формата на телото со силна и цврста воња, можеме да ја промениме и активноста (структурата) на мозокот!

За да го искористиме сето ова позитивно влијание треба да внимаваме на три битни работи.

1. Создавање на вистинска поврзаност

Законот на привлечност функционира многу едноставно. Во животот секојдневно учиме нешто ново, а со помош на тоа создаваме нова невролошка врска. Меморијата е таа која ја одршува врската и секојдневното повторување, а невроните се тие кои ја будат секогаш кога ни е потребна.

Замислете… Замислете ја вашата иднина и животот кој го сонувате уште од мали. Секојдневно повторувајте го тоа, замислете ја вашата иднина, мозокот ке се погрижи да ги регистрира тие мисли, ќе ги зачува во својата меморија и како што поминува времето ќе ја оживее личноста која би сакале да станете.

2. Пренасочувајте ги вашите мисли

Секогаш кога имаме позитивна или негативна мисла, создаваме хемиска реакција на нашето тело. Чувствата и емоциите се крајната дестинација на секое ново доѓивување и на секое ново искуство.

Дали сте знаедел дека, колку подолго ке се фокусираме и се задржиме на една мисла, се зголемува шансата за нејзиното остварување, не зависно дали истата е позитивна или негативна.

На пример доколку се приметите дека вашиот ум се фокусира и е обземен со негативна мисла, превземете умствена реакција со тоа што ќе започнете да внесувате нови и позитивнио мисли со кои ќе започнете да го менувате хемискиот состав на телото.

3. Трудете се да ги контролирате вашите чувства со помош на мислите

Дали сте размислиле за тоа дека живееме во забрзан процес на животот и дека сите во нашето општество сме прифатиле одредени правила, како и со тоа што сме почнале да функицонираме на принципот каде што нашиот ум е слуга на нашето тело. Со тоа ние ја предизвикуваме нашата генетска судбина каде не дозволуваме да ни се случи ништо ново.

Создавањето на нашата сопствена реалност значи и оттргање од автоматското програмирање и пренасочување на работите, за да дојде во состојба телото да биде слуга на нашиот ум!

На кратко… Кога се осеќате несигурни почнувате да размислувате за тоа како вие се чувствувате, а како последица на истото вие почнувате да се чувствувате баш онака како и што размислувате.

Кога го правите тоа неможете да мислите на ништо друго и се препуштате на тоа како вие се чувствувате. Затоа мора да научите вие да ја прекинете оваа врска помеѓу размислувањето и чувствата, а со тоа ќе се развиете во личноста која САМА ГО КРЕИРА СВОЈОТ ЖИВОТ!

„ПРОМЕНЕТЕ ГИ ВАШИТЕ МИСЛИ, А ОДТУКА ЌЕ ДОЈДЕ И ПРОМЕНАТА ВО ВАШИОТ ЖИВОТ.“

Извор: exclusive.mk

ВМЕТНИ РЕАКЦИЈА
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Hey there!

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

Processing files…

Close
Close