in

Ова е вистината за бројаницата: Како и зошто се носи!

Бројаницата е „оружје за молитва“ и мир. Таа треба да има 33 јазли и најчесто се носи на рака. Обично се прават во црна боја, а со тоа не потсетуваат на сериозен живот во постојано покајание за нашите гревови.

Борјаниците за време на молитвата ги држиме во левата рака затоа што со десната во се крстиме.

Кога бројаницата не ја користиме за време на молитва, најдобро да ја оставиме на некоја полица каде што го чуваме молитвеникот, Светото Писмо. Меѓутоа најдобро е бројаницата да не се носи како реклама, туку да се користи при молитви далеку од очите на љубопитните.

Таа не е никаков талисман нараквица за среќа, ниту нараквица со која децата поубаво ќе спијат и нема да имаат кошмари.

Нејзината улога и цел е поврзана само низ молитвата и никако поинаку.

Извор: exclusive.mk

loading...

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

loading...

Понеделнички Хороскоп (03 Септември, 2018)

Вторничка позитива и дневна доза астрологија (04 Септември, 2018)