Секој што има мака, ќе може сам да си направи масло од канабис


loading…Во Македонија канабисот сè уште е подлежи на Закон и неговото консумирање е криминално дејствие. Но, паралено со светот и неговата декриминализација, и Македонија почнува се погласно да дебатира на оваа тема.

Во овој контекст, во мај почнуваат предавања на кои ќе може да се научи како се прави масло од канабис.

Овие предавања ги организира невладината „Зелена алтернатива“ во сорабтока со Јавна соба и „Органик Гоушоп Мк“.

Од „Зелена алтернатива“ велта дека целта на овие предавања е секој кој што има проблем да може сам да го реши, но и да се убрза процесот за декриминализација на канабисот во Македонија.

Извор: vesti24.mk

loading...
Previous Оваа ситница во пасошот може да ве чини казна од 100 до 500 евра!
Next Дневен хороскоп за НЕДЕЛА (29.04.2018) Девица: Подобрување на ситуација!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *