ЉУБОВ И СЕКС

Со поранешните партнери не треба да бидете пријатели на социјалните мрежи. Еве зошто:

Раскинувањата се тешки, но никогаш нема да го преболите поранешниот додека не го избришете од листата на пријатели, наведува едно ново истражување.

Судејќи според новата студија, доколку поранешниот и понатаму е присутен на мониторот на вашиот компјутер, тоа ќе влијае себе си да си го отежните раскинувањето и опсесивно да се навлечете на неговиот профил на Фејсбук. Во текот на истражувањата, се следело користењето на оваа социјална мрежа, емотивното опоравување и личен став на 464 учесници по раскинувањето.

Резултатите биле шокантни: учесниците на студијата кои ги задржале своите поранешни во листата на пријатели на Фејсбук , се чувствувале многу полошо по прашањето на разделбата, отколку оние кои ги избришале.

Истражувачите исто така откриле дека Фејсбук профилот на поранешниот прави да се чувствувате лошо бидејќи константно се потсетувате дека сте само виртуелни пријатели и ништо повеќе.

Извор: exclusive.mk

ВМЕТНИ РЕАКЦИЈА
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Hey there!

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

Processing files…

Close
Close