МАКЕДОНИЈА

Македонските граѓани БЕЗ ВИЗА ќе патуваат во уште 1 земја!

loading…


Република Македонија и Народна Република Кина ќе потпишат Спогодба за заемно укинување на визите за државјаните на двете земји.

Предлогот на Министерството за надворешни работи за поптишување на Спогодбата помеѓу владите на двете земји се најде на синоќешната седница на Влада и истиот беше усвоен.

На владината прес-служба беше соопштено дека на седницата е прифатен предлогот за поведување постапка за водење преговори за потпишување спогодба за еднострано временоско укинување на визите за краткорочен престој за државјаните на Република Украина, Руската Федерација, Азербејџан и Казахстан.

Извор: vesti24.mk

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Hey there!

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

Processing files…

Close
Close