in ,

Ова сиромашно куче беше врзано за оградата, за да умре! Погледнете го сега!

loading…Во ненаселената област на Флорида, пуделот по име Сем беше оставена да умре.

Тој беше врзан за оградата, слеп и целосно изнемоштен. Со отворени рани и инфекции на очите, тој едвај даваше знаци на живот.

Добро е што луѓето го видоа тоа и повикаа службата за заштита на животните кој веднаш веднаш иреагираа, и се грижеа за него.

Ветеринарите се фатија на работа, обидувајќи се на секој начин да го вратат во живот. По успешните операции, почна да закрепнува. Погледнете го сега!

Тој продолжи да живее полн здив, среќен и благодарен на овие добри луѓе.

Ако претходните сопственици немаа средства да се грижат за него, тие можеа барем да ја однесат од една од организациите за грижа за животни. Што го оставија ова беспомошно суштество да умре, е нај суровата работа што можеа да ја направат. Сем сега има толку многу љубов да им ја подари на луѓето.

Погледнете ја приказната за закрепнувањето на Сем во видеото што го подготвивме за вас.

Сподели ја оваа трогателна приказна со пријателите на Фејсбук, и апелирајте на одговорно однесување кон животните.

loading...

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

loading...

Дневен хороскоп (11.03.2018) Недела

Како Ања Ветерова го честиташе 8 Март на нејзината мајка