in

Сè беше подготвено за самоубиство. Кога го виде она што неговото куче го носеше во устата, се смени се!

loading…Кога 25-годишниот Бајрон го оставна без работа и девојката, тој беше во тешка депресија.

Мислеше дека никогаш нема да излезе од неа. Тој не можеше да најде мотивација и да се надева да го продолжи својот живот.

Една вечер, тој одлучи да си го одземе животот. Во тој момент, тој не можеше да види друго решение за избувнувањето на страдањата што го зафатиле.

Тој отиде до приземјето за да му даде на семејството проштална порака. Кога завршил, тој го погледна своето куче неговијот единствен пријател Ге, како го држел во устата јажето преко кое планирал да си го одземе животот.

Во почетокот, Бајрон сметаше дека Гео само сака да игра. Меѓутоа, кога тој сакаше да го земе јажето, Гео едноставно не сакаше да го пушти. Кучето беше тврдоглаво и упорно. Кога конечно успеал да го земе јажето, тоа било на неколку места скинато и искасано.

Во тој момент сфатил за што се работи. Поради ова сакано куче, Бајрон се предомисли. Тој свати дека животот вреди да се живее и ќе оди на терапија за борба против депресијата.

Неколку месеци подоцна, го стресе и го погоди нова катастрофа. Гео беше болен од рак и умре.

Во чест на неговото куче и неговијот прекрасен пријател, Бајрон секојдневно се обидува да живее исполнет и среќен живот. Како што самиот вели, да го немаше Ге, денес нема да биде меѓу живите. Тој му го должи живот и сега е обврзан да го живее животот со полни гради, во чест на неговиот прекрасен пријател.

Сподели ја оваа трогателна приказна со пријателите на Фејсбук.

loading...

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

loading...

Момци заборавете на цвеќињата и чоколадите! Еве што навистина сакаат жените за 8-ми март…

Дневен хороскоп (09.03.2018) Петок