in ,

Се исплашила од затвор: Шакира платила огромна сума на пари откако ја обвиниле за затајување на данок!

loading…Пејачката ги “наполнила џебовите” на шпанските власти.

По проблемите со кои Шакира се соочила, а се однесуваат на затајување на данок за што ја обвиниле шпанските власти, убавата Колумбијка “искеширала” неверојатна сума на пари.

Шакира била предупредена со ригорозна казна и можела да заврши во затвор, па на властите им платила повеќе од 20 милиони евра, наведуваат шпанските медиуми.

Тужбата против пејачката била поднесена уште во 2011. година, а откако властите ја провериле нејзината финансиска состојба во период од 2011-2014. година, дошле до заклучок дека затајувала данок.

Шакира како даночен обврзник во Барселона се пријавила дури во 2015. година, а пред тоа била пријавена на Бахамите. Во Шпанија престојувала помалку од шест месеци годишно, па законски немала обврска да ја пријави својата заработувачка, тврдат нејзините адвокати. Сепак, огромна сума на пари била исплатена, а властите ќе продолжат со проверка за наредните три години.

Инаку, Шакира од 2015. година официјално е граѓанка на Шпанија и живее со својот сопруг и фудбалер на Барселона, Жерар Пике, со кој има два сина.

Извор: vesti24.mk

loading...

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

loading...

Шокатна реклама против неконтролираната репродукција на животните

Дневен хороскоп (05.03.2018) Понеделник